Mostarsko proljeće

Lutka prošetala Kosačom, na redu su klape

Kultura / Kazalište | 08. 05. 2015. u 06:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak navečer pred publikom u Mostaru izvedena je predstava 'Lutka' autora Mire Gavrana. Izvedba predstave je upriličena u sklopu Mostarskog proljeća - 17. dana Matice hrvatske, a glumačku postavu činili su članovi teatra 'Gavran' iz zagreba.

U komediji 'Lutka' muškarac, kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka, počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca.

Androidnu lutku konstruirala je znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

U sklopu Mostarskog proljeća u Kosači će večeras biti upriličena večer dalmatinskih klapa Omiš. Nastupit će klape 'Filip Dević' (Split), 'Arti' (Lumbarda), 'Signum' (Čapljina) i 'Narenta' (Mostar). Cijena ulaznice je 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close