Calamus Club

Luis Bonilla Mediteranean Colective na Calamus jazz festu

Kultura / Glazba | 08. 07. 2014. u 21:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis Bonilla Mediteranean Colective je ekskluzivan glazbeni projekt nastao u produkciji Liburnia Jazza, a mostarskoj publici će se u četvrtak 10. srpnja na Calamus jazz festu, s početkom u 21 i 30.

LUIS BONILA MEDITERANEAN COLLECTIVE

Luis Bonila – trombon

Elvis Stanić – gitara, harmonika

Paolo Muscovi – bubnjevi

Ivan Aleksijević – glasovir

Goran Rukavina – bas

Kako vrhunski glazbenici uvijek privlače one sebi slične, tako su se na horizontu svjetskih jazz pozornica susreli legendarni američki trombonist Luis Bonilla, kontrabasist Goran Rukavina, talijanski bubnjar Paolo Muscovi, srpski pijanist Ivan Aleksijević i hrvatski gitarist i multiinstrumentalist Elvis Stanić.

U čudesnoj fuziji Bonilline, Aleksijevićeve i Stanićeve glazbe nastaje jedan potpuno novi doživljaj jazza – tradicionalna američka i „latin jazz“ tradicija savršeno se pronalaze u mediteranskom i balkanskom sazvučju, stvarajući jedan novi žanr, istovremeno i sofisticiran i strastven, očekivani, a ipak drugačiji. Sinergija Bonille, Stanića i Aleksijevića pruža nam ono najbolje od različitosti njihova pristupa glazbi i pokazuje kako vrhunska jazz glazba, unatoč tome što je možda u svojoj suštini komplicirana, može biti vrlo pitka i razumljiva svima.

Kopirati
Drag cursor here to close