Najbolji časopis u regiji

Ljubo Bešlić primio članove uredništva 'Motrišta'

Kultura / Flash | 28. 05. 2014. u 15:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom dodjele nagrade za najbolji časopis u regiji, koja je na 26. međunarodnom sajmu knjige i učila u Sarajevu pripala časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja "Motrišta“ Matice hrvatske Mostar, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas glavnog urednika "Motrišta", Miru Petrovića i članove uredništva Dragana Marijanovića i Miru Pehar.

Gradonačelnik Bešlić im je čestitao na ovom izuzetnom uspjehu, koji je posebice značajan jer dolazi u vremenu koje nije naklonjeno kulturi i kulturnim djelatnicima i umjetnicima.

Tijekom razgovora istaknuto je kako su "Motrišta" časopis otvoren svima i za sve, ali koji promovira prije svega vrijednosti kako u književnom tako i u ostalim oblastima društvenog života.

Objavljivati u Motrištima privilegija je, a nagrada koju su "Motrišta" dobila na ponos je i Mostaru. "Motrišta" izlaze već 16 godina, a Miro Petrović urednik je i "Cvitka“ i Školarca“.

Ovom prigodom gradonačelnik Bešlić uručio im je monografiju "Mostar u slici i riječi“.

Prijemu su bili nazočni i načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić i savjetnica za kulturu Alma Fazil Obad, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close