impresija, inspiracija...

Ljubav prema Bosni i Hercegovini na slikama Suvade Borić-Šaćiragić

Kultura / Flash | 24. 04. 2015. u 18:05 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji mostarskog Centra za kulturu u petak, 24. travnja otvorena je izložba slikarice Dr. Suvade Borić-Šaćiragić iz Sarajeva pod nazivom „Bosna – moja ljubav, impresija, inspiracija…“.

''Doktorirala sam ekologiju i zaštitu životne sredine i na svakoj slici prepoznati ćete moju komunikaciju sa prirodom jer ja priznajem da smo mi dio prirode i tek u našoj komunikaciji s prirodom, mi smo potpuni'', govori za Bljesak.info umjetnica koja se mostarskoj publici predstavila slikama rađenim tehnikom ulja na platnu.

Mostar je treći grad u kojem se Borić-Šaćiragić predstavlja u jednoj seriji izložbi o deset bh. gradova u kojoj je izloženo 35 slika, nastalih u posljednje dvije godine a inspiriranim ljepotama Bosne i Hercegovine.

''Na svakoj slici je neki motiv iz naš zemlje, od Počitelja, Sarajeva, Ozrena... Moje slike su dio mene, moje ljubavi, i ja moram priznati da je umjetnost četvrta dimenzija mog života'', govori Suvada Borić-Šaćiragić i dodaje kako ne bi mogla zamisliti život bez slikanja, mirisa boja i prirode u kojoj nalazi svu svoju inspiraciju i veliku ljubav.

Govoreći o nazivu izložbe istaknula je da ju je njezina ljubav prema Bosni i Hercegovini inspirirala da naslika najljepša platna.

''Autorica nam svojim radovima nudi svijet lijepoga i da vjerujemo u istinu da je lijepo još živo u ovom svijetu i da mu možemo vjerovati', ističe likovni kritičar Vojislav Vujanović, koji je uz mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića otvorio ovu 14. samostalnu izložbu sarajevske umjetnice.

Kopirati
Drag cursor here to close