20. srpnja

Livno i ove godine ima svoje kulturno ljeto

Kultura / Flash | 17. 07. 2014. u 10:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gala koncerti, večeri poezije, kazališne predstave,koncerti … sadržaji su programa Livanjskog kulturnog ljeta koje će početi 20. srpnja i trajati će do 10. kolovoza 2014. godine.

Svečano otvorenje manifestacije, koja se treću godinu za redom održava u organizaciji Općinskog načelnika, bit će upriličeno u Gradskom parku ispred zgrade Narodnog sveučilišta u nedjelju 20. srpnja s početkom u 20 sati.

Program otvaraju članovi Gradskog harmonikaškog orkestra HKUD-a Dinara, zbor Gimnazije Livno, te solo izvođači Iva Ivković, Marijana Šeremet i Lada Džaja, te Leona Lalić, članica plesnog kluba Paganini. Nakon otvorenja, program se nastavlja u kino dvorani Narodnog sveučilišta gala koncertom vječnih melodija sopranistice Ane Karuza Lovrić i tenora Božimira Lovrića, porijeklom Livnjaka, koji žive i rade u Zagrebu.

Program se nastavlja 23. srpnja kad najmlađa klapa u Hrvatskoj, Adriaticum iz Šibenika i akademski glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Jakov Bilić kroz pjesmu i recital izvode koncert naziva "I riječ je pjesmom postala“

Za 27. srpnja organizator je priredio koncert grupe The Aliens i glazbenika sa dugogodišnjim iskustvom iz sastava Tutti frutti, Šetači, More,more…

Nastup harmonikaškog orkestra Bela pl.Panthy iz Slavonskog Broda sa tridesetak svojih članova je planiran za 28.s rpnja na središnjem gradskom Trgu dok je nastup šibenske sopranistice Nere Gojanović, uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić, planiran za dan kasnije u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica.

Organizator se pobrinuo i za najmlađe sa nastupom u Dvorani Narodnog sveučilišta lutkarske predstave Virkova kuća za lutke, originalnog naslova Začarana kao i za ljubitelje književnosti, izvedbu profesora hrvatskoga jezika i književnosti i glumca Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Joška Ševe.

U sklopu ovogodišnjeg Livanjskog kulturnog ljeta glumci zagrebačkog kazališta Merlin nastupit će u istoj dvorani 5. kolovoza.

Tijekom ovih dana, na terasi hotela Park biti će priređena ljetna noć uz glazbu pomno biranu od strane domaćina večeri, glazbenika Marijane Šeremet i Lade Džaje.

Ovogodišnje Livanjsko kulturno ljeto na središnjem Gradskom trgu zatvorit će se nastupom mostarske klapa "Hrvoje“ kao sastavnice Hrvatskog glazbenog pjevačkog društva iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close