Kulturni događaji

Livanjsko ljeto započinje 19. srpnja

Kultura / Flash | 16. 07. 2015. u 10:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U organizaciji općinskog načelnika i Općine Livno, u nedjelju 19. srpnja započinje Livanjsko kulturno ljeto 2015.

Svečano otvorenje je u Gradskom parku na platou ispred zgrade Narodnoga sveučilišta, gdje će biti upriličen prigodan glazbeni program. Kako najavljuju organizatori pjesmom i plesom započet će se ovogodišnje događanje te će sve posjetitelje kroz ljetnu pozornicu nastojati uvesti u šarenilo dječjih snova. Nakon otvorenja nazočni će moći uživati u zvucima gitare splitskog kantautora Tedija Spalata pod nazivom Dalmatinska pisma s Tedijem Spalatom.

Program se nastavlja u srijedu, 22. srpnja i to poetskom večeri "Između dva krika“, hrvatskog pjesnika i glumca Enesa Kiševića u atriju Franjevačkog muzeja i galerije Gorica. Početak je u 20 sati i 30 minuta a gitarska pratnja bit će Lado Džaja.

Dva dana kasnije 24. srpnja u 18 sati posjetitelji će a posebno najmlađi će uživati u Urnebesnoj zabavi s Mašom i Medom, gdje će se omiljeni likovi crtića družiti s djecom i učiti ih pravom prijateljstvu, brizi, kreativnosti i osnovnim vještinama na smiješan i pametan način.

U sklopu ovogodišnjeg Livanjskog kulturnog ljeta biti će priređeni i ljetni zvuci harmonike u izvedbi Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy. Romantične balade, strastveni tango, filmska glazba i pop-rock klasici bit će predstavljeni livanjskoj publici u subotu 25. srpnja u Dvorani narodnog sveučilišta.

U istoj dvorani u nedjelju 26. srpnja svjetla pozornice su namijenjena za monodramu "Život je čudo" prema tekstu Ivice Ivaniševića u kojoj igra Dramski prvak Hrvatskog narodnog kazališta Siniša Popović. Tekst je pisan po narudžbi velikana i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića.

U Dvorani narodnog sveučilišta 28. srpnja nastupit će Nera Gojanović i Martina Klarić uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić, a bit će održana i dva koncerta od kojih je prvi Jelene Radan 2. kolovoza u Dvorani narodnog sveučilišta s početkom u 21 sat a drugi je dan kasnije livanjske grupe Helios u Gradskom parku u isto vrijeme.

Tu su još i kazališne predstave s tim da će se lutkarska predstava za djecu u izvedbi Kazalište lutaka Zadar sa predstavom Zvijezda prvi put izvesti 2. kolovoza u Dvorani narodnog sveučilišta s početkom u 19 sati a Kazalište Merlin Zagreb će svoju predstavu Don Quijote prirediti 5. kolovoza s početkom u 20 sati na istom mjestu.

Na Trgu kralja Tomislava 6. kolovoza sve posjetitelje očekuje plesna večer članova LDF kluba Livno Urban dance fest a kao poslastica za kraj Livanjskog kulturnog ljeta organizator je za 9. kolovoza pripremio klapu Bunari iz Vodica kao sedmerostruke finaliste i superfinaliste Omiškog festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close