Promocija

“Leteći ljudi” stigli u Brčko

Kultura / Flash | 28. 05. 2016. u 11:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Proljeće u gradu” nastavljeno je promocijom pisane riječi. Ovoga puta se brčankoj publici predstavila Lidija Pavlović Grgić knjigom Leteći ljudi.

Iako je najlakše knjigu napisati i pustiti je u svijet da ona i čitatelji govore o njoj autor ipak ponekad mora o istoj i progovoriti, kaže autorica knjige Leteći ljudi, kojoj je to šesti književni naslov i prva samostalna zbirka poezije.

“Obuhvaća pjesme nastale između 1992. i 2015. godine. Riječ je o 60 pjesama. Većina njih je objavljena u inozemnim i domaćim književnim časopisima i na nekoliko jezika”, kazala je Lidija Pavlović Grgić, autorica.

Pjesme su tematski podijeljene u sedam ciklusa a put od 23 godine nastajanja se na kraju isplatio.
“Kad pišem ne razmišljam ni o čemu nego samo o onome što pišem. Nema planova, nema kalkulacija, samo se inspiracija pretače u riječ. Vjerovatno sve okolnosti u kojima živim ili sam živjela utječu na taj stvarateljski čin”, kazala je Pavlović Grgić.

Predstavljajući autoricu brčanskoj publici promotori su podsjetili da je ona pjesnikinja novije generacije koja ima veoma istančan pjesnički duh i jezik.

“Svoje iskustvo vješto prenosi u stihove i činjenica da ova zbirka Leteći ljudi nastajala preko 20 godina govori o tome koliko je ona i samokritična i svjesna šta znači prenijeti svoje iskustvo u jezik i to je bit svakog dobrog pjesnika”, kazao je Ernad Osmić, promotor.

Inače, Pavlović-Grgić je jedna od mladih književnica koja je pobrala veliki broj domaćih, ali i inozemnih nagrada. Kaže da nikada nije razmišljala o tome što je ključ tog uspjeha, prenosi Brcko.tv.

Kopirati
Drag cursor here to close