Posjet

Leko: Drago mi je da postoji stalni dijalog među religijama

Kultura / Flash | 27. 03. 2014. u 18:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko doputovao je u četvrtak u poslijepodnevnim satima u Mostar, gdje je obišao Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Koski Mehmed pašinu džamiju džamiju i Sabornu crkvu sv. Trojice, čime je, kako je rekao, na simboličan način htio pokazati za kakvu se BiH zalaže Hrvatska.

"Drago mi je čuti da postoji stalni dijalog između predstavnika tri najveće religije u BiH i podupirem te dijaloge. Hrvatska podupire i napredak BiH na putu eurointegracija. Mi želimo BiH cjelovitu, funkcionalnu, demokratsku, s uređenom ravnopravnošću tri naroda i svih građana BiH", kazao je Leko u kratkoj izjavi za novinare prilikom obilaska Starog mosta.

Prilikom obilaska džamije, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Mostar Salem ef. Dedović je zahvalio Leki na dolasku, te ga je ukratko upoznao s poviješću džamije. Unutar ovog vjerskog objekta Leko je upoznat sa poviješću Starog grada, te Koski Mehmed pašinom džamijom. Nakon toga upriličeno je fotografiranje Dedovića i Leke s pogledom na Stari most.

Nakon obilaska džamije Leko se sa predstavnicima konzulata Hrvatske u Mostaru i ostalim izaslanstvom uputio u obilazak Saborne crkve gdje se sastao sa Radivojem Kruljem.

Predsjednik Hrvatskog sabora, u sklopu svog dvodenvnog posjeta BiH, večeras će u Mostaru nazočiti dodjeli nagrada bh. izdanja Večernjeg lista "Večernjakov pečat", a u petak će na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održati predavanje za studente, te se sastati s rektoricom Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close