Glumci i predstave

Kragujevčani zatvorili natjecateljski dio 'Mostarske liske'

Kultura / Kazalište | 26. 04. 2016. u 23:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera' je posljednja predstava u natjecateljskom dijelu 'Mostarske liske', a izveli su je glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca. Predstava je rađena po tekstu Milana Jelića,

Jelićev tekst pisan sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća osvjetljava temu frustracije pojedinca koji ne može adekvatno odgovoriti na očekivanja zajednice.

Jelisaveta, nježna duša koja sanja o cvijeću i moru, zatvorena u periferijski kućerak s pogledom na zid, iznenada se zaljubljuje u molera Milovana koji joj ljubav uzvraća. Uz Velinku i Zoru, Jelisavetine budalaste susjede koje je špijuniraju, tračare i iskorištavaju, pratimo prvu godinu bračnog života Jelisavete i molera Milovana...

U ovoj predstavi, prema mišljenju stručnog žirija, 'Malu lisku' je zaslužila Jasmina Dimitrijević koja je igrala ulogu Jelisavete.

U srijedu navečer od 20 sati slijedi dodjela nagrada stručnog žirija, žirija publike i žirija medija, a potom i predstava van konkurencije 'Dame biraju' u izvedbi glumaca AltTeatra iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close