Učenici učenicima

Konjic: Razmjenom knjiga učenici proširuju čitalačke interese vršnjaka

Kultura / Flash | 24. 04. 2017. u 10:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava bit će upriličeno u utorak, 25. travnja, u Konjicu u organizaciji Udruženja za pomoć i edukaciju "Žena za ženu".

Tim povodom bit održano druženje četrdeset učenika Prve i Druge osnovne škole iz Konjica na platou Konjičke Ćuprije.

Učenici će na druženje donijeti knjigu iz vlastite biblioteke i pokloniti je nepoznatom prijatelju iz druge škole, a razmjenom knjiga učenici će pokazati jedni drugima koji su to književni žanrovi koji ih najviše zanimaju, čime će proširiti čitalačke interese svojih vršnjaka.

Također, učenici će na knjigama napisati posvete svojim prijateljima, a u znak zahvalnosti organizatorice će im pokloniti svojeručno napisane poruke konjičkih književnica i književnika.

O Svjetskom Danu knjige govorit će književnica Mirjana Kapetanović, a inicijatorica i voditeljica aktivnosti obilježavanja ovog značajnog datuma je Elvedina Alić, koja će u narednom razdoblju upriličiti druženje konjičkih književnica i književnika sa stipendistima Fondacije Hastor.

Razmjena knjiga između učenika dviju osnovnih škola najavljena je prošle godine, ali je svoju realizaciju čekala sve do ovog značajnog datuma, kazali su iz udruženja "Žena za ženu" iz Konjica.

Pored spomenutoga, učenici Prve osnovne škole Konjic pripremili su scenarij za kratak film o tom događaju.

Kopirati
Drag cursor here to close