festival glumca

Konjic postaje grad kazališta

Kultura / Flash | 27. 04. 2016. u 10:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kino Sali Društvenog doma u Konjicu 5. svibnja bit će otvoren Treći festival glumca Bosne i Hercegovine kojeg organiziraju Centar za kulturu Ustanove Narodni univerzitet Konjic, u suradnji s Fondacijom "Lijepa riječ" Konjic i UKUS - Udruženjem za kulturu, umjetnost i sport Konjic.

Kao pretprogram Festivala, 28. travnja bit će odigrana diplomska predstava Milana Ogrezovića, "Hasanaginica", dok je za 29. travnja planiran službeni natjecateljski program za osnovce, što je ujedno i šesti kazališni festival za osnovce pod nazivom "Školski teatar Konjic 2016".

Iz Centra za kulturu Ustanove Narodni univerzitet Konjic priopćili su kako su, istražujući festivalsku ponudu u BiH, došli na ideju da bi upravo taj festival mogao biti najbolji motiv da ostvare kontakte s teatarskim stvarateljima regije, razmjene iskustva i u konačnici konjičkoj publici i svim gostima, kojih, kako navode, ima sve više, ponude kvalitetne i najbolje bh. kazališne produkcije, kao i gostujuće ansamble.

U okviru spomenutog festivala, koji će trajati od 28. travnja do 4. lipnja, bit će održani mnogobrojni kulturni sadržaji, predstava, te izložbe fotografija i koncerti bh. umjetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close