OŠ Kruševo

Koncert 'Tebi na dar' posvećen Vukovaru i Ines Zovko

Kultura / Flash | 27. 11. 2014. u 14:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 27. 11. 2014. Glazbeni odjel, Osnovne škole iz Kruševa organizira koncerta 'Tebi na dar'. Koncert će se održati u Hrvatskom domu 'Herceg Stjepan Kosača' u Galeriji 'Kraljica Katarina“ s početkom u 19,30 sati.

U programu će nastupiti učenici Glazbenog odijela, zbor Glazbenog odjela, klapa 'Studenac' i Tamburaški sastav 'Kruševo'.

Iz program teško je isticati bilo koju točku, ali među njima naglašeno su posvećene: jedna gradu heroju, Vukovaru i njegovim braniteljima. To je pjesma Vukovar, ili ako hoćete „Stoji grad“, autora Hrvoja Hegedušića.

Druga točka „Pohvala Sveznajućeg“ autora Karla Milićevića, opjevani je psalam kojeg će po prvi put izvesti zbor glazbenog odjela. Ovu izvedbu skupa s autorom posvećujemo nedavno preminuloj prijateljici, kolegici, sestri – Ines Zovko.

Dio članova kruševske klape „Studenac“ Ines će pamtiti po zajednički provedenim radosnim trenucima s proba i nastupa što ga je organizirao zbora „Pro musica“.

"Misleći na Ines mi smo kao ljudi neutješni, jer smo tako bolno ograničeni. Ipak hodamo naprijed s vjerom da ćemo se opet sresti, u nadi da ćemo to našim životima i zaslužiti", izjavio je don Ljubo Planinić.

Ove dvije točke i sve druge pripremili su : Jelena Mandić, Nelica Čuljak, Karlo Milićević i Davor Kožul.

Kopirati
Drag cursor here to close