balet nije zastario

Koncert baletne škole Arabesque u Kosači

Kultura / Flash | 08. 06. 2015. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 11.lipnja u HS Kosača, sa početkom u 19 sati, bit će upriličen VI. po redu koncert baletne škole Arabesque, u javnim nastupima: Balet Mostar Arabesque.

''VI po redu concert "Naša djeca plešu klasični balet", je dosadašnji pređeni put i recentno stanje našeg baleta.Koncert će biti otvoren glamuroznom koreografijom "Glorija" iz mjuzikla "Dvoje iz Galileje", a nastupit će i glavna glumica i solo pjevačica istoimenog mjuzikla, Magdalena Brkić. Bit će prikazano 13 grupnih koreografija i 7 solo varijacija, s već spremnim produhovljenim kostimima, i nadamo se, čistom izvedbom. Imat ćemo priliku vidjeti i polaznice flamenca (klasa: Arleta Cehić), koje će otplesati Seviljanu. Pored baleta,publika će imati priliku na pozadinskom platnu vidjeti proicirana umjetnička djela mladih umjetnika Mostara i šire, predstavit će se školovani glazbenici iz Glazbene škole Ivana Plemenitog zajca i Glazbene škole I i II stupnja i govorit će se najljepša poezija pjesnika sa ovih prostora. Specijalni gost je Mustafa Šantić, koji će svirati na klarinetu’’, rekla je direktorica škole prof. Arleta Ćehić.

Cilj ovih koncerata je pokazati da umjetnost nije dosadna i da balet nije zastario. Generalni pokrovitelj Projekta, kao i do sada, je udruga Let.ba, čiji je cilj promocija svih vrsta umjetnosti, s težištem na balet.

Kopirati
Drag cursor here to close