24. veljače

Komedija 'Hotel Plaza' na daskama Narodnog pozorišta Mostar

Kultura / Flash | 20. 02. 2017. u 10:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 24. veljače u 20 sati na velikoj sceni u Narodnom pozorištu Mostar bit će izvedena nagrađivana komedija “Hotel Plaza” američkog dramatičara Neila Simona u režiji Admira Glamočaka i produkciji Narodnog pozorišta Mostar.

Predstava o ljubavi, starenju, prolaznosti, našim željama i snovima, onome što nismo ostvarili a mogli smo, ili mislimo da smo mogli, sve to ispričano na zabavan i duhovit način kroz odličnu glumu Jasne Žalice, Admira Glamočaka i članova ansambla Narodnog pozorišta Mostar.

U predstavi igraju: Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević. Sjajnu kostimografiju i scenografiju potpisuje Amra Zlufikarpašić. Ovo je predstava koja će vas podsjetiti na ljubav i snove, zabaviti i nasmijati. Dođite i uvjerite se zašto je tako gledana.

Ova je komedija premijerno izvedena prošle godine i već je nagrađivana na teatarskim festivalima: glumica Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” osvojila glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festvalu komedije “Mostarska liska”.

“U vrijeme teatara velikih koncepata, teatra koji se obračunava s aktualnim poltičkim trenutkom, naš izbor teksta jeste komedija 'Hotel Plaza' izvrsnog dramatičara Neila Simona sa tri priče o ljubavi iz raznih uglova, sa ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to tamo u nekom New Yorku, što nam se čini kao pravi pogodak u izboru za izuzetnu mostarsku publiku. Vođeni činjenicom da teatar treba i da zabavi, da pomogne pobjeći iz svakodnevnice i osobnih problema, ipak znamo da ćemo u bar jednoj od tri priče prepoznati sebe ili osobu pored sebe”, zapisao je o predstavi redatelj Admir Glamočak.

Cijena ulaznice za “Hotel Plazu” je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i umirovljenike.

ULAZNICE
Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Kopirati
Drag cursor here to close