Tragikomična priča

Komedija 'Hipertenzija' za svaki džep

Kultura / Kazalište | 23. 05. 2017. u 08:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najgledanija komedija ''Hipertenzija'', redatelja Svetislava Basare gostuje u četvrtak, 8. lipnja početkom u 20 sati u velikoj dvorani HD HS Kosača. Sa sjajnim glumačkim dvojcem Predrag Ejdus – Branislav Trifunović, Svetislav Basara, po prvi put, svoju tragikomičnu priču postavlja na scenu, što ovu predstavu čini nesvakidašnjim kazališnim događajem.

Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih suvremenih srbijanskih književnika, s već sada antologijski priznatim dramaturškim opusom, u svom komadu Hipertenzija na autentičan, duhovit, ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktualizacije, donosi «apsurdno-istinitu» priču punu grotesknog i paradoksalnog humora.

Trifunović je rekao da, iako se publika sve vrijeme dok traje predstava smije, kada izlaze iz dvorane ozbiljno se zapitaju "što nam se to u stvari dogodilo i što nam se i dalje događa".
Do danas je predstava imala više od 80 izvođenja u Srbiji i regiji. Predstava je zbog velike zainteresiranosti publike bila postavljena na stalni repertoar u Beogradu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Cijena ulaznice je 15KM, a za studente i umirovljenike iznosi10 KM. Ulaznice možete kupiti na blagajni Kosače, svaki radni dan, od 13 do 20 sati. Rezervacije na broj 063/940-584.

Kopirati
Drag cursor here to close