Odbijen scenarij

Knjiga Fikreta Hodžića još neće postati film

Kultura / Flash | 08. 01. 2015. u 14:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Scenarij za igrani film rađen po knjizi Fikreta Hodžića "I ja sam iz Srebrenice", koji su pisali autor te knjige i redatelj Haris Pašović, odbijen je na natječaju Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Priopćeno je to iz Udruženja Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa", navodeći da je riječ o knjizi koja je prvi javni iskaz o genocidu u Srebrenici iz pogleda jednog djeteta.

Fikret je imao deset godina kada je pala Srebrenica i njegov otac ubijen je zajedno sa 8.372 srebreničkih muževa, očeva, braće i sinova.

''Generacija djece koja je ostala bez svojih očeva sada je odrasla i govori o svom iskustvu žrtava najvećeg zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata. U toj priči su i neke od naših sudbina, a sve te priče zajedno su naše priče, priče svih nas'', ističe se u priopćenju.

U Udruženju izražavaju žaljenje što taj projekt nije podržan, posebno što se ove godine navršava 20 godina od genocida u Srebrenici.

''Smatramo da umjetnici trebaju doprinijeti da žrtve dođu do istine i pravde. Još više od 1.000 ubijenih u Srebrenici nije pronađeno, a ukupno u BiH nije pronađeno više od 7.000 ubijenih u genocidu'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close