Klapska pisma

Klapi 'Kožino' drugu godinu zaredom Posuški stećak

Kultura / Flash | 02. 08. 2015. u 05:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je na posuškom Trgu hrvatskih branitelja na prvoj večeri II. Festivala klapske pisme Posušje 2015 u konkurenciji muških klapa drugi put zaredom pobjedu odnijela Klapa Kožino. Zadrani su za prvo mjesto dobili nagradu Posuški stećak, a uručio im ga je posuški načelnik Branko Bago.

„Bili smo ponosni prošle godine jer smo prvi osvojili Posuški stećak, a ove godine smo još sretniji jer sada u svojoj zbirci imamo dva. Također, želimo pohvaliti organizatore jer su i ove godine učinili sve da se klape osjećaju odlično u Posušju.“, poručili su članovi pobjedničke klape.

Drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija osvojila je klapa Sv. Nikola iz Metkovića, a čast da im uruči nagradu pripala je predsjedniku općinskog vijeća općine Posušje Ivanu Lončaru.

Klapa Arti s Korčule osvojila je treću nagradu žirija koju im je uručio ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke Dario Sesar.

Nagradu publike, Buru dobila je klapa Sv. Mihovil iz Prološca koju im je uručila zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto koja je ujedno i otvorila ovaj jedinstveni festival u BiH kojeg je sinoć pohodilo više od 1300 posjetitelja.

Dok je stručni ocjenjivački žiri u sastavu Željka Andrić, Jure Šaban Stanić, Živko Ključe i Željko Vlaho donosio odluke i dok su se prebrojavali glasovi publike, u revijalnom dijelu publiku je zabavljala jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa, Klapa Cambi. A da cijeli program ide tečno pobrinuo se voditeljski par Gabrijela Bešlić i Dragan Soldo.

Prepuno posuško gledalište srdačno je pljeskom pozdravilo i ispratilo svih osam klapa koje su se natjecale na ovogodišnjem festivalu s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Svi su pohvalili organizatore na odličnoj organizaciji i rekli da im je bila čast natjecati se u Posušju i da će se svakako vratiti dogodine.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo mjesto 1.000,00 KM, a treće 500,00 KM.

Jedinstveni klapski doživljaj u prekrasnom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja posjetitelje u Posušju čeka i večeras s početkom u 20.30 sati kada se natječu ženske i mješovite klape.

Kopirati
Drag cursor here to close