Josip i kričave boje

Kiseljak se sprema za događaj godine

Kultura / Flash | 16. 05. 2015. u 17:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni Kiseljačani, učenici, nastavnici, gosti, jednom riječju volonteri, cijeli dan vrijedno rade kako bi sutra sve bilo spremno za događaj godine odnosno izvođenje Broadway predstave „Josip i kričave boje njegovih snova, u Kiseljaku.

Naime, međunarodno priznati redatelj iz Sjedinjenih Američkih Država Richard Montez u Kiseljaku proteklih mjesec dana radi s djecom i mladima, nakon čega će održati raznobojni mjuzikl s Broadwaya pod nazivom "Josip i kričave boje njegovih snova".

Predstava će biti izvedena u nedjelju 17. svibnja, u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Goran Kovačić s početkom u 19 sati.

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od neuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova").

Na Broadwayu je do sada izveden čak 750 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojega su njegova braća prodala u ropstvo.

Ovaj glazbeni komad traje oko sat i pol, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima, a ovoga puta izvest će ga amaterski glumci iz Kiseljaka, Čapljine, Ljubuškog te Zagreba.

Ulaz na predstavu je besplatan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close