Vrata kung-fua i plesa

Kineski majstori kung-fua, nakon Mostara, nastupili u Sarajevu

Kultura / Flash | 03. 05. 2015. u 05:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjetnička skupina suvremenog plesa Beijing "Vrata kung-fua i plesa", nakon što je prije tri dana gostovala u Mostaru, sinoć je nastupila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Sarajlije su mogle uživati u umjetničkom performansu kung-fua i plesa. Nova vrsta Beijing umjetnosti spaja tradicionalni kineski kung-fu i elemente modernog plesa. Jedanaest plesača, Vrata kung-fua i plesa je demonstriralo snagu, ljepotu i brzinu, fleskibilnost, a u formi drame izveli su klasičnu borilačku vještinu Wing Chun, Taichi.

Gostovanje skupine upriličeno je povodom 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

''U proteklih 20 godina diplomatski odnosi Kine i Bosne i Hercegovine se uspješno odvijaju, a sada ćemo ući u jednu zrelu fazu tih odnosa'' kazao je kineski veleposlanik u BiH Dong Chunfeng.

U izjavi za Fenu on je pojasnio da je najbolja suradnja između Kine i BiH ostvarena u sektoru energetike, prometne infrastrukture, kulture, te naglasio da postoji velika šansa BiH za plasman na kineskom tržištu i da će BiH preuzeti aktivnu ulogu, pogotovu na sajmovima gospodarstva, tehnologije.

Neki se bh. proizvodi, zahvaljujući tom angažmanu, već nalaze na kineskom tržištu.

Umjetnička skupina suvremenog plesa "Vrata kung-fua i plesa" je osnovana 2006. godine i do sada je nastupala u brojnim zemljama, a u BiH je prvi nastup imala prije tri dana u Mostaru, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Kopirati
Drag cursor here to close