Posušje

Kazališna predstava ''Nemamo ono što smo voljeli''

Kultura / Kazalište | 14. 08. 2014. u 17:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kino dvorani u Posušju premijerno je odigrana kazališna predstava, pod nazivom ''Nemamo ono što smo voljeli'' u izvedbi Udruge za promicanje kulture „APOLLO“, Vijeće mladih općine Posušje.

Kazališni komad je originalno autorsko djelo dvadesetdvogodišnjeg Joze Klobarića, koji iza sebe ima još nekoliko napisanih i režiranih kazališnih predstava. U predstavi su prikazane različite sličice iz svakodnevnog života, licemjernost i dvostruka mjerila morala. Prikazano je 17 likova, koje je tumačilo 9 mladih glumaca, članova Vijeća mladih općine Posušje (Tomislav Jukić, Mate Lončar, Ivan Ramljak, Anka Galić, Branimir-Pavao Kevilj, Mario Čamber, Ivan Lončar, Ivan Penava, Antonela Bakula).

Predstavu je pogledalo više od 350 gostiju, pa je posuška Kino dvorana postala pretijesna za sve posjetitelje.

Pokrovitelji predstave bili su Općina Posušje i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.  Istaknuta je i dobra suradnja Vijeća mladih sa Udrugom gospodarstvenika Posušje, te im se zahvalilo na podršci koju pružaju društvenim aktivnostima u Posušju.

Na kraju je Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih općine Posušje, ujedno i jedan od glumaca, uručio Jozi Koobariću poklon, kao znak zahvalnosti za sve društvene aktivnosti koje provodi, te „izgubljene živce“ za vrijeme uvježbavanja predstave.

Nakon predstave, glumci su se sa gostima družili na domjenku uz čašicu vina, a prikupljala su se sredstva za izgradnju kuće obitelji Petričušić iz Zagroja.

Kopirati
Drag cursor here to close