Raspjevani gosti

Katedralni mješoviti zbor ''Marija“ iz Mostara gostovao u Dubrovniku

Kultura / Flash | 06. 10. 2014. u 06:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katedralni mješoviti zbor ''Marija“ iz Mostara, pod vodstvom dirigenta zbora prof. don Nike Luburića i orguljašice s. Mateje Krešić, u nedjelju je gostovao u dubrovačkoj katedrali. Pjevače i njihove voditelje pozvao je i ugostio katedralni župnik i profesor na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru mons. prof. dr. Stanko Lasić.

Pjevači su pod vodstvom prof. Luburića i uz orguljsku pratnju s. Mateje pjevali na večernjoj misi koju je predvodio župnik Lasić. Katedrala je te nedjelje bila iznimno dobro posjećena jer je župnik prethodne nedjelje obavijestio župljane o dolasku i nastupu zbora ''Marija“.

Nakon svečanog misnog slavlja pjevači zbora, pod vodstvom prof. Luburića i uz orguljsku potporu s. Mateje, priredili su koncert za sve prisutne. Na repertoaru su se našla djela G. F. Händela, Vilka Novaka, Benedetta Marcella, L. van Beeethovena, Kamila Kolba, Margite Cetinić, Charlesa Gounoda, W. A. Mozarta i Nike Luburića.

Nastupom na koncertu, nakon liturgijskog četveroglasja, pjevači zbora ''Marija“ dodatno su razveselili nazočne vjernike na što im oni nisu ostali dužni. Na kraju završne skladbe ispratili su raspjevane goste zasluženim pljeskom.

Odlazak i nastup Katedralnog mješovitog zbora ''Marija“ u dubrovačkoj katedrali sponzorirao je HT ERONET MOSTAR. Zbor ''Marija“ na toj podršci iskreno zahvaljuje.


Kopirati
Drag cursor here to close