Dani Studentskog zbora

Kako studenti promoviraju kulturu u Mostaru

Kultura / Flash | 24. 04. 2015. u 09:52 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarnim koncertom pod nazivom "Društva Hercegovine za društva Bosne" u četvrtak navečer započeli su "Dani studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru" koje već šestu godinu organizira Studentski zbor mostarskog Sveučilišta.

''Ponosna sam jer su Dani SZ otvoreni kulturnim sadržajem. Kultura je na nezavidnom nivou u BiH i drago mi je da smo kao studenti promoviramo kulturu. Organizirana je i predstava i mimohod kulturno umjetničkih društava na koji sam izrazito ponosna. Bilo je vrlo svečano'', rekla je za Bljesak.info Janja Marušić predsjednica Studentskog zbora.

Marušić je istaknula kako je humanitarni koncerti organiziran u suradnji s Udrugom hrvatskim amaterskim kulturno-umjetničkim društvima u BiH(UHAKUD u BiH), a sva sredstva namijenjena su isključivo za pomoć kulturnim institucijama u Bosni koje su proljetos stradale od velikih poplava.

Inače, na koncertu je nastupilo 15-tak kulturno umjetničkih društava iz cijele Hercegovine, a prije koncerta upriličen je zajednički mimohod ulicama Mostara s Mostarskim mažoretkinjama i Hrvatskom glazbom Mostar. Nakon koncerta HKUD "Didak" Gradnići izveo je predstavu "U godinama gladi".

Dani Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru trajat će do 3. lipnja, u sklopu kojih će biti organizirani brojni sportski, zabavni, kulturni i edukacijski sadržaji za sve studente Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close