HNK Mostar

Kajališni sat i razgovor o studentima za Noć teatra

Kultura / Kazalište | 18. 11. 2015. u 18:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije Europska noć teatra 2015., koja se tradicionalno održava u mjesecu studenom, u subotu 21.11.2015. u 20 sati HNK Mostar će izvesti predstavu 'Kajališni sat' u režiji Želimira Oreškovića.

U predstavi glume: Jelena Kordić Kuret , Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.

Komedija 'Kajališni sat' napravljena je prema poznatoj drami Jasena Boke koju je Hrvatsko narodno kazalište Mostar premijerno izvelo prije gotovo 17 godina.

Dok je 'Kazališni sat' jedan veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, predstava 'Kajališni sat' s podnaslovom 'Biti ili ne biti', progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji. Svi koji rade a ne znaju kad će biti plaćeni za svoj rad, prepoznat će se u ovoj zabavnoj priči.

 

Kao dio šire kulturne manifestacije 'Europska noć teatra', u BiH se održava Noć teatra koja se organizira s ciljem približavanja teatra publici i upravo zbog toga nakon predstave Kajališni sat koja počinje u 20h, bit će organiziran i interaktivni program – razgovor na temu 'Studenti u kazalištu' u kojem će sudjelovati umjetnički savjetnik HNK Mostar, Dragan Komadina i glumci ansambla HNK Mostar.

Ulaz na predstavu 'Kajališni sat' u povodu Europske noći teatra je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close