Irinej

Kad bi dao Gospodin da svake godine ovaj praznik slavimo zajedno i u zajednici

Kultura / Flash | 20. 04. 2014. u 11:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrijarh srpski Irinej poručio je, nakon uskrsne mise koju je služio u Sabornoj crkvi u Beogradu, da je u sadašnjim vremenima ljudima neophodno zajedništvo, sloga, mir i ljubav.

“Neka nas Gospodin blagoslovi svojim blagoslovom mira, sloge i ljubavi, danas toliko potrebne i nama ljudima i vremenu u kome živimo”, poručio patrijarh srpski i izrazio zadovljstvo što pravoslavna i katolička crkva ove godine istog dana obilježavaju dan Kristova uskrsnuća.

“Ove godine imamo tu veliku radost da ovaj veliki praznik slavimo zajednički - kada bi dao Gospodin da jednoga dana, ne samo jedne godine, nego svake godine ovaj praznik slavimo zajedno i u zajednici”, istaknuo je poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Uskrsnu misu izravno je prenosila Radiotelevizija Srbije, a patrijarh Irinej je zahvalio svima koji su Srpskoj pravoslavnoj crkvi čestitali Uskrs i poželio i da ovaj veliki praznik bude sretan i “braći katolicima i drugim kršćanskim zajednicama i da ove godine u zajedništvu proslavimo Uskrs”.

Svetoj liturgiji u Sabornoj crkvi nazočili su srbijanski premijer Ivica Dačić, ministri pravde i obrazovanja Nikola Selaković i Tomislav Jovanović, te apostolski nuncij u Beogradu msgr. Oralando Antonnini.

Obilježavanje Uskrsa započelo je ponoćnom misom koju je u katedralnoj crkvi Blažene djevice Marije u Beogradu služio nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar a u hramu Svetog Save episkop remezijanski Andrej.

Proslava Uskrsa u Srbiji nastavljena je jutarnjim misama i bogoslužjima u kršćanskim crkvama.

Kopirati
Drag cursor here to close