Poezija

Jutra poezije: Što je pjesnikova zadaća?

Kultura / Flash | 02. 09. 2014. u 09:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po ugledu na europske glavne gradove i u bh. prijestolnici su odnedavno pokrenuta druženja prijatelja poezije. Organizira ih sarajevska galerija "Boris Smoje", s namjerom da uz već potvrđene autore podrži i mlade neafirmirane pjesnike.

Ideja "Sarajevskih jutara poezije" je da svake subote točno u podne mladi neafirmirani i već afirmirani pjesnici daleko od konvencionalnih oblika kulture, u intimi ugodnog ćaskanja i prve jutarnje kave otkrivaju jezik koji odudara od nametljive i grube retorike svakodnevice.

"Prošlo je vrijeme poezije koja je trebala pjesnika objasniti svijetu, sada i pjesnik kao prozaist treba ispričati priču. To je njegova zadaća", kaže pjesnik Elis Bektaš.

Uz promociju više, za već potvrđene autore, "Sarajevska jutra poezije" predstavljaju snažan vjetar u leđa talentiranim mladim ljudima.

"Danas je u bh. izdavaštvu mnogo toga što ne zaslužuje objavljivanje. Time samo odašiljemo lošu sliku književnog neba BiH, a s ovakvim stvarima možemo napraviti odabir", kaže Dragan Mučibabić, urednik i voditelj programa "Sarajevska jutra poezije".

Kopirati
Drag cursor here to close