20. godina rada

Jubilej OŠ Jakova Gotovca u Busovači

Kultura / Flash | 14. 04. 2016. u 18:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranjem izložbe ''Retrospektiva'' i koncertom učenika područni odjel Osnovne glazbene škole ''Jakova Gotovca'' Novi Travnik u Busovači obilježio je večeras 20. godina postojanja.

Učenici i nastavno osoblje predstavili su se pred brojnim zvanicama, među kojima su bili predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Čavara, jedan od dobitnika zahvalnice glazbene škole, pohvalio je rad te ustanove te naglasio da je obilježavanje godišnjice veliki događaj za Busovaču.

''Ovo je događaj koji će budućim generacijama pokazati da kroz glazbenu školu mogu postići mnogo toga'', istakao je Čavara.

Kazao je da kroz ovakve škole djeca, osim obrazovanja, stječu brojne prijatelje.

Voditeljica odjela Davorka Dujmušić je kazala da se kroz dva desetljeća rada ovog odjela obrazovalo oko 800 djece iz Busovače.

''U ovom odjelu glazbeno obrazovanje započelo je desetak naših sugrađana koji su danas profesori i magistri struke te rade i djeluju od Novog Travnika, Sarajeva i Tuzle do Zagreba. Neki od njih su danas predavači u ovoj školi'', naglasila je Dujmušić.

Navela je da se u osnovnoj glazbenoj školi u Busovači izučavaju tri odsjeka: glasovir, gitara i harmonika, a da odjel trenutno pohađa 60 učenika.

Učenici sa svojim nastavnicima redovito nastupaju na školskim koncertima te sudjeluju na federalnim i državnim takmičenjima gdje ostvaruju zapažene rezultate.

''Nastava se realizira u lijepo osmišljenom i funkcionalnom prostoru busovačke srednje škole u koju je naša škola uselila 1999. godine. Rad ove škole i njene rezultate prepoznalo je Općinsko vijeće Busovača te nam je 2007. godine, povodom Dana općine Busovača, dodijelilo Zlatnu plaketu'', navela je Dujmušić.

Podsjetila je da je škola osnovana na inicijativu Općine Busovača i tadašnje direktorice Tamare Barabaš.

Autor Izložbe ''Retrospektiva'' Bernard Dujmušić je istakao da je kroz 186 fotografija prikazao historiju škole, od 1996. godine do danas.

Naglasio je da je htio prikazati rad osoblja i učenika koji su uz mnogo truda napravili školu koja je poznata i izvan grada u kojem djeluje.

Obilježavanje godišnjice održano je pod pokroviteljstvom predsjednika FBiH Marinka Čavare.

Kopirati
Drag cursor here to close