Nagrada Meša

Jergovića kandidirali i Hrvatska i BiH

Kultura / Knjige | 20. 08. 2014. u 18:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Nestali u stoljeću' Ivana Lovrenovića, 'Inkapsulirana tijela' Nedžada Ibrahimovića, 'Nađi me' Damira Šabotića te 'Rod' Miljenka Jergovića nominirani su romani iz Bosne i Hercegovine, u izboru Marka Vešovića, za za ovogodišnju književnu nagradu Meša Selimović za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Nagrada će se će se dodijeliti u Tuzli 6. rujna, na završnoj večeri 14. međunarodnih književnih susreta Cum grano salis, a zanimljivo je da je Jergovićev 'Rod' nominirala, uz BiH, i Hrvatska.

Selektor za Hrvatsku ove je godine bio Zoran Simić, a u njegovu izboru, uz Jergovića našli su se: Mirko Kovač ('Vrijeme koje se udaljava'), Ludwig Bauer ('Toranj kiselih jabuka'), Drago Hedl ('Donjodravska obala') i Ratko Cvetnić ('Povijest instituta').

Selektor za Crnu Goru, Vlatko Simunović, odabrao je romane Stefana Boškovića 'Šamaranje' i Balše Brkovića 'Plaža Imelde Markos, a Jasmina Vrbavac je za srpske kandidate odabrala roman 'Šatori' Srđana Srdića, ' Ilegalni Parnas' Bojana Babića, ' Šegrt lovca na vetrove' Mirjane Bjelogrlić Nikolov, 'Arkadija' Mileta Prodanovića i 'Gnusoba' Svetislava Basare.

Članovi žirija 14. međunarodnih književnih susreta Cum grano salis su Julijana Matanović, predsjednica, Milorad Popović, Ahmed Burić, Hadžem Hajdarević i Enes Karić.

Kopirati
Drag cursor here to close