Studentski hotel

Jednog dana doći ću, oče

Kultura / Flash | 19. 03. 2015. u 22:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Studentskom hotelu 'Mostar' promoviran je roman 'Jednog dana doći ću, oče' čiji je autor Edin Krehić. Ovo je drugo izdanje romana iz izdavačke kuće 'Palm books'.

Promocija je održana u organizaciji ove izdavačke kuće i Kulturno edukativnog centra 'Sehara' Mostar. Roman je dobitnik 'Plakete Ajvatovice', prvu promociju je imao u Pruscu gdje radnja romana i počinje, a potom je predstavljen u Rusiji, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Australiji... da bi na koncu promocija bila održana u Sarajevu.

Roman je preveden i na arapski jezik. Edin Krehić je prvi roman 'Čuvaj se' objavio 2004. godine. Krehić je nagrađivan za drame i pripovijetke. Njegov prvijenac je preveden na arapski jezik i objavljen na arapskom tržištu. Krehić je urednik na webu Al Jazeere Balkans u Sarajevu.

Roman govori o tome kako je Ajas Pruščak nakon studija svjetske književnosti, napisao roman o dječaku koji bez oca savladava životne teškoće. To je istinita priča o njegovom djetinjstvu i odrastanju s majkom koja ga podiže u okruženju koje mu nije naklonjeno.

Otac je bio prevoditelj jedinica Vermahta u Drugom svjetskom ratu. Nestao je travnja 1945. godine. Djed je bio pripadnik elitne Druge bošnjačke regimente Austrougarske vojske. Posljednju bitku je vodio na talijanskom frontu. Saga o jednoj obitelji i podneblju gdje sinovi iz generacije u generaciju moraju odrastati bez oca.

Promotori su bili Edina Kamenica i Dženan Kulović, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili članovi zbora 'Hazreti Hamza'.

Kopirati
Drag cursor here to close