Redateljice Amre Prutine

Izvedena predstava 'Maslinova grana' u povodu Svjetskog dana teatra

Kultura / Kazalište | 28. 03. 2015. u 11:19 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana teatra, koji se obilježava 27. ožujka, u Mostarskom teatru mladih 1974 sinoć je izvedena predstava "Maslinova grana" redateljice Amre Prutina.

Prije no što je izvedena predstava pročitana je Međunarodna poruka koju je ove godine uradio poljski redatelj Krzysztof Warlikowski.

U povodu 27. ožujka, koji je i rođendan Centra za dramski odgoj, a koji je utemeljen prije 18 godina, priopćena je odluka o dodjeli Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot".

Nagradu je dobila Meida Bešić, pedagoginja, lutkarica i nastavnica kemije i kulture življenja iz BiH, Lidija Helajz, glumica– lutkarica iz Hrvatske, Karolina Spaić, umjetnička direktorica i redateljica ZID teatra iz Amsterdama te Vitomira Lončar, glumica i producentica iz Hrvatske.

Kako je priopćeno iz Mostarskog teatra mladih, specijalnu nagradu dobio je Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" iz BiH.

Žiri su činili Ljubica Ostojić, dramaturginja i spisateljica, Bosna i Hercegovina; Ljubica Beljanski - Ristić, dramska pedagoginja, Srbija; Vlado Krušić, redatelj i dramski pedagog, Hrvatska; Jelena Sitar – Cvetko, dramaturginja i redateljica, Slovenija, Sead Đulić, redatelj i dramski pedagog, Bosna i Hercegovina.

Kopirati
Drag cursor here to close