"Arigato Jadranka“

Izložba u Tokiju u čast Jadranke Stojaković

Kultura / Flash | 22. 07. 2016. u 13:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Japanu Anesa Kundurović je jučer u Tokiju otvorila izložbu umjetničkih radova Jadranke Stojaković.

Izložba je organizirana u okviru niza manifestacija koji će od 21. do 24. srpnja u Tokiju biti održane u čast nedavno preminule Jadranke Stojaković, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva BiH u Tokiju i Organizacijskog odbora Izložbe "Arigato Jadranka“ (Hvala Jadranka).

Prijatelji i poštovatelji Jadranke Stojaković, u suradnji s Veleposlanstvom BiH u Tokiju i Japan Central Music, pokrenuli su inicijativu za održavanje serije memorijalnih koncerata, kao i specijalni koncert pod nazivom "Proslavimo Jadrankin rođendan zajedno“, koji će biti održan 24. srpnja, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BH.

Ceremoniji otvaranja izložbe prisustvovao je veliki broj osoba iz javnog, kulturnog i političkog života Japana i diplomate iz Veleposlanstva Srbije. Veleposlanica Kundurović je istaknula bogati stvaralački rad i veliki doprinos Jadranke Stojaković u jačanju veza i razvoju prijateljstva dvije zemlje.

Govoreći o životu i radu poznate kantautorice, kompozitora, pjevačice i umjetnice, navela je najznačajnija glazbena ostvarenja, brojne šansone i šlagere po kojima je Jadranka Stojaković bila jedna od najpopularnijih estradnih umjetnika bivše Jugoslavije.

Naglasila je da je Jadranka Stojaković kroz svoja glazbena ostvarenja doprinijela i razvoju interesa bosanskohercegovačke javnosti za japansku kulturu, glazbu i tradiciju, s obzirom da je Jadranka od 1988. do 2011. živjela i stvarala u Japanu.

Ceremoniju je obilježio i glazbeni program gdje su se mogla čuti neka od najpoznatijih ostvarenja nedavno preminule kantautorice.

Izložba o životu i djelu Jadranke Stojaković s njenim umjetničkim radovima i glazbenim djelima izaziva veliku pažnju japanske javnosti, tako da će japanska nacionalna TV kuća organizirati reportažu o životu i radu Jadranke Stojaković, navodi se u priopćenju MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close