Street Arts Festival

Izložba Jasenke Hoffmann u Pavarottiju

Kultura / Flash | 25. 05. 2016. u 21:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba Jasenke Hoffmann, pod nazivom ''Finim pijeskom praznine u kamenom zidu'', održat će se ovaj petak, 27.05.2016. godine s početkom u 19.00 sati u M.C. Pavarotti, u sklopu programa Street arts festivala.

Magistrica psihologije Jasenka Hoffmann, od rane mladosti se bavi umjetnošću. Obrazovana je u tehnikama klasičnog crtanja i slikanja te trenutno pohađa online specijalistički studij i grafičkom dizajnu na California Institute of the Arts u SAD.

''Kroz ovaj ciklus pretežito kolažnih radova predstavljam asocijativni i emocionalni uvid u vlastitu ličnost i načine izričaja. Među kolažima i crtežima izloženim na ovoj izložbi možete vidjeti one nastale u potpunoj harmoniji sa vlastitom intimom. Neki pak radovi nastali su kada se vagalo o životnim prekretnicama i kada se asocijativno predviđalo, a neki kada je bilo potrebno vraćati se u prošlost, u obiteljsku i društvenu dinamiku i govore o trenucima neizmjernog straha i konačnog prihvaćanja straha kao nužnog pratitelja ljudskog postojanja.'', poručila je Jasenka Hoffmann.

Kroz ciklus kolažnih radova zajedničkog naziva „Finim pijeskom praznine u kamenom zidu“ možemo pratiti asocijativni, izričajni i emocionalni razvoj jedne ličnosti, „sipanje finog pijeska“ , koji počinje djetetovim otkrićem crtanja kao instrumenta za zabavu, ispunjenje svojih fantazija i intelektualnih potreba. Osim toga, i kronološki krenuvši, kod djeteta/Jasenke, postoji potreba odmaka od okoline, svi hobiji nisu samo sebi svrhom nego i svrhom da zaštite od bespotrebnog unosa česte nepromišljenosti, kaosa i hirovitosti vanjskog svijeta u intimu slobodnog djeteta. O tim uvjetima i ranoj, za najznačajnije dijelove uma i mašte, ezgistencijalnoj razvojnoj svrsi Jasenka ponajviše „progovara“ kroz radove „Tri heroja u svjetlom gradu Juga“ i „Dječiji strahovi“.

Kopirati
Drag cursor here to close