Rijaset zadovoljan

Izabran logotip Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Kultura / Vjera | 21. 04. 2015. u 16:04 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je na izvanrednoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, prihvatio Izvještaj i zaključke Komisije za izbor znaka/logotipa Islamske zajednice u BiH, javila je MINA.

Ocijenjeno je da je javni anonimni natječaj za grafičko oblikovanje znaka i logotipa bio uspješan, jer se došlo do rješenja koje u potpunosti zadovoljava kriterije i uvjete natječaja.

Rad po šifrom "ELIF_1" autora Vahidina Nine Pršeša iz Sarajeva najbolje je ocijenjen te ga je Komisija jednoglasno izabrala.

Izabrani rad, pored toga što je u potpunosti ispoštovao sve propozicije, istaknuo se idejom i originalnošću.

''Znak je koncipiran na suvremen način, a ponuđeni likovni tretman sadrži tradicionalnu notu te je kao takav primjeren instituciji kojoj je namijenjen - navodi se između ostalog u izvještaju Komisije.

Nakon okončanja pravnih formalnosti i dogovora s autorom koji su u tijeku, dizajn znaka/loga će biti predstavljen široj javnosti.

Rijaset IZ u BiH zadovoljan je velikim odzivom kvalitetnih radova na natječaj te se zahvaljuje svim autorima i grupama koje su poslale svoja rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close