Sabnor

Iz privatne zbirke predstavljene monografije o Mostaru

Kultura / Flash | 10. 02. 2015. u 21:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 70-godišnjice oslobođenja Mostara, Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Mostar (SABNOR Mostar) i Udruženje umjetnika Mostara u utorak su navečer u Galeriji Centra za kulturu Grada Mostara priredili s izložbu "Monografske publikacije o Mostaru izdate u razdoblju 1995. - 2015.".

Autor izložbe je Šemsudin Zlatko Serdarević, koji je sugrađanima predstavio izvadak iz obiteljske knjižnice.

"Prateći sve kulturne programe u Gradu Mostaru primijetio sam da u posljednjih 20 godina nije bilo sličnih izložbi gdje bi se široj kulturnoj javnosti pokazala produkcija, prije svega monografskih publikacija vezanih za bilo koju djelatnost Grada Mostara'', rekao je Serdarević i dodao kako se, budući da ima ''pristojnu privatnu biblioteku'' odlučio ju predstaviti.

''Učionio sam to s ciljem da ukažem na brojnost tih monografskih publikacija, da je ovo jedan pravi preporod u postratnom razdoblju, naravno poredeći s predratnim razdobljem", kazao je Serdarević otvarajući izložbu.

Zanimljivo je to, kako je dodao, da su izdavači ne samo glavne izdavačke kuće nego i pojedine institucije.

Na izložbi su predstavljene 84 monografske publikacije. Ujedno je i MTM 1974 u istom prostoru izveo predstavu 'Maslinova grana'.

Kopirati
Drag cursor here to close