Lidija Pavlović-Grgić

Igrokaz za djecu: 'Leteći ljudi' u mostarskim školama

Kultura / Flash | 14. 02. 2016. u 09:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. književnica i novinarka Lidija Pavlović-Grgić družila se 12. i 13.veljače s učenicima osnovnih škola u Mostaru. Prvo je u petak navečer gostovala u Osnovnoj školi Ivana Gundulića na Rudniku, a u subotu u Osnovnoj školi Cim.

Oba književna programa osmislila je profesorica Elvira Gagro i realizirala sa svojim učenicima. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića upriličila je igrokaz kroz koji su djeca na originalan scenski način predstavili pjesme iz nove zbirke pjesama 'Leteći ljudi' Lidije Pavlović-Grgić dodijelivši i njoj jednu od uloga.

Publiku je oduševio igrokaz o čudnovatom kralju i njegovim kćerima koji vole i rado čitaju knjige u svom čitoljubnom kraljevstvu, kao i mogućnost da učenici s poznatom književnicom mogu razgovarati o njezinu radu i drugim temama te čuti njezine priče za djecu iz novog rukopisa.

U jednako veselom i inspirativnom ozračju protekao je i književni susret u Cimu gdje su učenici kroz razgovor i čitanje poezije mogli upoznati pjesnički svijet Lidije Pavlović-Grgić. Ponovno su uz pjesme gošće dio programa bili i učenički stihovi koji su susretu dali posebnu čar. Kako su oba programa održana uoči Valentinova, obuhvatili su i čitanje ljubavnih pjesama učenika. Poslije događaja i djeca i osoblje škola prenijeli su pozitivne dojmove, kao i njihova gošća.

''Mostarski osnovci priredili su mi pod vodstvom profesorice Elvire predivan program kakav svaki autor poželjeti može. Omogućili su mi da uđem u bajku i postanem jedan od likova u neobičnom kraljevstvu gdje se poezija svakodnevno čita, razveselili me svojim komentarima, počastili me svojim pjesmama i postavljali mi razna pitanja, a ugodan razgovor o slovima nastavio se i poslije službenog programa. Ovakvi me susreti inspiriraju i oduševljavaju'', kazala je Pavlović-Grgić.

Kopirati
Drag cursor here to close