HBŽ

I vjera i politika imaju isti zadatak - osigurati bolje uvjete za sigurniji život

Kultura / Flash | 02. 09. 2015. u 14:20 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Episkop Bihaćko-petrovački Atanasije boravio je u utorak u prvom službenom posjetu Vladi Hercegbosanske županije(HBŽ) gdje se sastao s predsjednikom te vlade Draškom Dalićem, koji ga je tom prigodom upoznao s trenutnom situacijom u Županiji.

Kako je priopćeno iz Vlade Hercegbosanske županije, sastanku su nazočili i tajnik Eparhije Zdravko Bogojević i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije Dragoslav Topić.

Premijer Dalić i ministar Topić naglasili su tijekom sastanka kako će Vlada HBŽ-a i u ovoj godini nastaviti dobru suradnju sa sve tri vjerske zajednice.

Episkop Atanasije zahvalio je predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije na današnjem susretu kako i na financijskoj podršci koju pravoslavna crkva dobiva od Vlade.

"Zajedno trebamo raditi za dobrobit čovjeka tj. naroda i svi imamo isti zadatak kako bi osigurali što bolje uvjete za sigurniji život na našem prostoru", kazao je Dalić.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o parohiji Bihaćko-petrovačkoj, hramovima koje je potrebno obnoviti, te o izgradnji katoličke crkve u Drvaru.

Kopirati
Drag cursor here to close