Posušje

I ove godine Posuški kamendani

Kultura / Flash | 26. 07. 2013. u 10:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu ''Posuškog ljeta 2013.'' po treći put će se održati manifestacija ''Posuški kamendani''.

Kao i na dosadašnjim, tako će se i na ovogodišnjim kamendanima predstaviti hercegovački radovi u kamenu, s tim da će na kamendanima svoje radove predstaviti vodeća klesarska radionica u Hrvatskoj obitelji Jakšić sa otoka Brača – Donji Humac.

Riječ je o poznatoj i priznatoj obitelji u ovoj branši s Brača čiji radovi krase, ne samo područje Hrvatske već i svjetskih metropola poput Beča i Pariza.

Dražen Jakšić je vlasnik klesarske radionice koja je utemeljena 1903. godine, žena mu Ida vodi odjel izrade suvenira od kamena, sin Lovre je akademski kipar kao i kćerka Dina. Dina je bila u dnevnom posjetu u Posušju kako bi razgledala prostore za postavljanje njihovih radova.

Za medije je rekla kako joj je čast što će sudjelovati na Posuški kamendanima i da će joj biti zadovoljstvo da posjetitelje izložbe upozna s radom njezine obitelji. Važno je napomenuti da ove godine Klesarska radionica ''Dražen Jakšić'' slavi 110 godina svoga postojanja.

Inače, 3. Posuški kamendani održati će se 10. i 11. kolovoza 2013. god.

Ovim putem organizatori, Turistička zajednica ŽZH i općina Posušje pozivaju sve ljubitelje kamena, sve ljude koji imaju pokazati bilo kakve radove, bili oni amatersko djelo ili profesionalni rad da ih donesu na kamendane i predstave posjetiteljima. Organizatori će im osigurati štand za predstavljanje.

Prijave izlagača se primaju sve do 09. kolovoza, a kontakt telefon je 063 465 408.

 

Kopirati
Drag cursor here to close