Izložba u klubu Aluminij

HumanitArt pomaže Marijani Galić

Kultura / Flash | 22. 12. 2014. u 08:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Galerija Aluminij i Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, uza snažnu potporu skupine umjetnika okupljenih pod imenom HumanitArt, članova DHLU-a, zajednički organiziraju veliku humanitarnu izložbu, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju Mostarke Marijane Galić. Izložba će biti otvorena u utorak, u Klubu Aluminij, s početkom u 19 sati, a radove nesebično ustupa čak 31 umjetnik.

''Nitko ne smije ostati imunim na tuđe stradanje. Marijana je majka triju prekrasnih kćerkica, a jednoj od njih Bog je namijenio nešto teži križ od onoga prosječnoga, rođena je s Down sindromom. Nesreća je htjela da sada Marijana oboli od zloćudne bolesti, a ne može si priuštiti preskupe lijekove, nedostupne prosječnomu građaninu u borbi za ono osnovno čovjekovo pravo, pravo na zdravlje. Na tomu tragu, slijedeći i naše ranije humanitarne pothvate, pokušavamo pomoći, a presudnu ulogu u ovomu projektu igraju poštovani umjetnici, altruisti koji se odriču svojih radova, dakle djelića sebe samih, u nadi kako će pripomoći odagnati nečiju bol'', rekao je rukovoditelj Galerije Aluminij Darko Juka.

Radove su nesebično ustupili akademski kipari Mateja Galić, Boris Jovanović, Florijan Mićković i Drago Stojaković, ak. slikari Matea Brekalo, Ivana Ćavar, Kristina Ćavar, Tamara Grbavac, Mladen Ivešić, Željko Koren, Ivica Kraljević, Ivona Matković Terzić, Goran Milinković, Dario Pehar, Boris Pejić, Ivana Radić, Maja Rubinić, Saša Šantić, Mario Šunjić i Tonin Tarčuki, ak. grafičari Mirjana Drežnjak-Naletilić, Darko Dugandžić, Ivana Galić Šantić, Antonija Gudelj, Andrej Gvozden, Vladimir Ladan i Marko Šaravanja, potom slikar Dragan Mučibabić i studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Lucija Pavlišinova, Olja Pristaš i Dino Surać.

Više pojedinosti o djelima i prigodno sniženim cijenama u odnosu na one stvarne vrijednosti tih umjetnina, bit će objavljeno na večeri otvorenja, jednako kao i precizno pojašnjenje o načinu kupnje slika, priopćeno je.

Marijani koja se nalazi na liječenju u SKB-u Mostar, i u međuvremenu je moguće pomoći, uplatom sredstava na račun 3381002507426742 kod UniCredit banke, na ime Marijana Galić, ili na devizni račun 45520837100, na ime Marko Galić (IBAN: BA 393381302845273944 – SWIFT : UNCRBA22), ali i novčanom donacijom pozivom na broj 092 890 862.
Kopirati
Drag cursor here to close