Kulturna manifestacija

HT Eronet generalni sponzor Mostarskog proljeća

Kultura / Flash | 20. 04. 2015. u 12:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Aluminij, koja ove godine slavi petnaest godina svoga postojanja, predstavljen je program ovogodišnje međunarodne kulturne manifestacije ''Mostarsko proljeće 2015. – XVII. dani Matice hrvatske'' pod generalnim sponzorstvom HT Eroneta.

Mostarsko proljeće službeno se otvara u utorak 21. travnja 2015. i to izložbom ''15./25. Veribus Unitis'' u organizaciji Franjevačke galerije Široki Brijeg, a u suradnji s Galerijom Aluminij i Maticom hrvatskom, koju su nazočni predstavnici medija premijerno imali priliku pogledati upravo na press konferenciji.

Riječ je o zaista posebnoj i bogatoj izložbi monumentalnih likovnih djela iz fundusa Franjevačke galerije koja je do sada rijetko tko mogao vidjeti, a svi posjetitelji galerije Aluminij mogu je pregledati besplatno svakim danom tijekom sljedeća četiri tjedna.

Iz bogatog programa Mostarskog proljeća, valja izdvojiti operetu ''Spli'ski akvarel'' u izvedbi ZGK Komedija iz Zagreba, koncert Natali Dizdar, premijeru nove predstave Male scene HNK Mostar, zatim komičnu operu ''Ero s onoga svijeta'' u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo, te brojne druge koncerte, izložbe i manifestacije.

Kompletan program dostupan je na web stranicama Matice hrvatske Mostar.

Mostarsko proljeće 2015. završava 3. lipnja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close