Pozorišne igre

HNK Mostar predstavio se publici u Jajcu

Kultura / Flash | 31. 05. 2016. u 05:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava HNK Mostar "Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin, redateljice iz Zagreba,izvedena je u okviru natjecateljskog programa na sceni Doma kulture Jajce, trećeg dana Pozoriših igara Jajce.

„Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ djelo je američkog autora Christophera Duranga dramatičara poznatog po svojim skandaloznim i često apsurdnim komedijama. Tekst je nagrađen nagradom Tony za najbolji pozorišni komad 2013. godine.

Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezanimljivom, ali stabilnom životu. Sve se uzburkava kad se njihova sestra Maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom. Dolazi s naočitim i znatno mlađim muškarcem po imenu Špicko, njenim novim ljubavnikom. Komedija je to u kojoj se američki autor osvrće na klasično djelo Čehova „Tri sestre“ i pokušava odgovoriti na pitanje: Je li moguće dostojanstveno stariti u vrijeme selfija i Twittera?

U predstavi igraju Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Nikolina Marić i Tina Laco.

„Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ predstava je kojom dominira gluma i odlično napisani dijalozi.To je predstava preispitavanja i čežnje za životom. Za onom što još ostaje iskreno i stvarno u odnosima među ljudima.

U konkurenciji za nastup na festivalu bilo je prijavljeno 14 predstava iz 12 pozorišnh kuća iz BiH. Selektor Sulejman Bosto za natjecateljski dio festivala odabrao je sedam predstava.

U stručnom žiriju festivala su: Aleksandra Spasojević, Mario Drmać i Nedžad Fejzić, a u žiriju publike Suada Čiva, Josipa Kulenović, Admir Haseljić, Josipa Bogić i Amer Kulenović.

Organizator Festivala je Dom kulture Jajce, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.

Kopirati
Drag cursor here to close