Mala scena

HNK Mostar najavljuje novu izvedbu predstave 'Chick lit'

Kultura / Flash | 29. 06. 2015. u 10:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Chick lit", hit predstava HNK Mostar, bit će odigrana na Maloj sceni tog kazališta u utorak, 30. lipnja, u 20 sati.Autor predstave je Damir Šodan, a režiju potpisuje Tanja Miletić Oručević.

Šodanov "Chick lit" je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva, koje odveć korespondira i s našom, bosanskohercegovačkom stvarnošću.

Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje party u povodu izlaska njezine nove knjige. Na partyju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice.

Paralelno s partyjem, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba "ulice" s novopečenom aristokracijom.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Saša Oručević, Emir Spahić, Ivo Krešić, Angela Bulum i Ivan Skoko, priopćeno je iz HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close