Peta repriza

Hit predstava Brat magarac u srijedu na daskama HNK Mostar

Kultura / Flash | 08. 02. 2016. u 18:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na daskama HNK Mostar, u srijedu,10. 2. 2016. u 20h, bit će odigrana nova uspješnica naše kazališne kuće – Brat Magarac, autora Renea Medvešeka a u režiji Lawrencea Kiirua, gosta iz Zagreba.

Predstava 'Brat magarac' donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao u Hrvatskoj živjeti i raditi.

Praizvedena prije petnaest godina u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je polučila ogroman uspjeh, o kojemu je nepodijeljeno svjedočilo zanimanje publike i kritike.

Predstava 'Brat magarac' u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. 'Bratom magarcem' sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti. K

roz predstavu ćemo upoznati likove iz njegovog života: njegove roditelje, prijatelje, svetu Klaru, biskupa, papu i turskog sultana. Slika je to jednog dalekog, prošlog svijeta toliko sličnog ovom današnjem i jednog života koji je obilježio buduća stoljeća.

Scenografiju za predstavu potpisuje Stefano Katunar, autor glazbe je Gabrijel Prusina.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Anto Bralo.

Ulaznice za petu repriznu izvedbu, u srijedu, 10.2.2016. u 20h, mogu se se rezervirati na broj telefona 063 879 290, putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK te e-mailom: [email protected].

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike, studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close