PAUK

Hit predstava 'Ajmo na fuka' u sjećanje na posuškog glumca i umjetnika

Kultura / Flash | 07. 07. 2015. u 07:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjećanje na posuškog glumca i umjetnika Darka Ćurdu, sutra (srijeda) u kinodvorani Posušje, u organizaciji udruge PAUK, odigrat će se hit predstava iz HNK Mostar „Ajmo na fuka“, s početkom u 20 sati.

Kao i proteklih godina, predstavom i prigodnim programom sjećanja, obilježit će se obljetnica smrti posuškog glumca i umjetnika Darka Ćurde. Program počinje u 19:30 na groblju Martića križ, gdje će se položiti cvijeće i svijeće za Ćurdu, a nastavlja se u kinodvorani u 20 sati predstavom „Ajmo na fuka“.

Predstava autora i redatelja Dragana Komadine „Ajmo na fuka“, prvi je zajednički projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. „Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost te vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen“, rekao je Komadina.

U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar, koji se na sceni zovu Marinko i Hadžija. Oni trate vrijeme na kavi, u kladionicama, u svađama oko nogometnih utakmica, žive život u kojem nema mjesta kritičkom promišljanju o vlastitom životu i društvu, niti mogućnosti bilo kakve promjene. I sam naziv upućuje na naviku ispijanja kave na ovim prostorima, koja je često popraćena dugim, nekonstruktivnim razgovorima, a ponekad i samom gubljenju vremena. Ulaz na predstavu je slobodan.

Ovim događajem, udruga PAUK najavljuje, kao i dosad, zanimljive i bogate kulturne sadržaje. Izdvajamo neke od njih: večernju projekciju filmova na otvorenom (u suradnji sa Sarajevo film festivalom), javnu tribinu na temu glazbu s eminentnim stručnjacima i gostom Jasenkom Hourom iz Prljavog kazališta, Festival klapske pisme u Posušju (kao suorganizatori) te veliki koncert Prljavog kazališta.

Kopirati
Drag cursor here to close