Tjedan otvorenih vrata

Historijski muzej BiH organizira Tjedan otvorenih vrata

Kultura / Flash | 23. 02. 2012. u 07:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Historijski muzej BiH organizirat će od 23. do 29. veljače tjedan otvorenih vrata muzeja pod nazivom "Solidariši se, ugrijmo muzej!"

Ova muzejska institucija organiziranjem Tjedna otvorenih vrata želi informirati akademsku i kulturnu javnost, političare, predstavnike stranih veleposlanstava i civilnog društva, kao i šire građanstvo o zbirkama Historijskog muzeja BiH, djelovanju, problemima s kojima se suočava i načinima na koji se bori za opstanak, priopćeno je iz Historijskog muzeja BiH.

Svaki dan tematski će biti posvećen jednoj od kolekcija Muzeja.

Akcija ima za cilj prije svega ukazati na kritično stanje sedam institucija kulture od značaja za državu, apelirati na hitno rješavanje njihovog statusa, te podići svijest ljudi - onih koji su strukom i pozicijom vezani za ovaj problem, ali i šireg građanstva kojima želi približiti bogatstvo i važnost Muzeja.

U okviru ovog tjedna, danas će biti organizirana tribina "Historijski muzej BiH u suvremenom bh. društvu: šta muzej može učiniti za društvo, a šta društvo može učiniti za muzej?"

Na ovom skupu će sudionici govoriti o odnosu društva prema prošlosti i kulturno - povijesnom naslijeđu BiH, kao i perspektivama i mogućnostima koje se ukazuju većim otvaranjem muzeja prema javnosti i promjenom dosadašnje muzejske prakse.

Kopirati
Drag cursor here to close