'O ljubavi'

Hercegovački glumci dobili nagradu za najbolju glumu na beogradskom FIST-u

Kultura / Kazalište | 24. 11. 2014. u 12:42 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko s mostarskog Univerziteta Džemal Bijedić dobili su nagradu za najbolju glumu na Internacionalnom studentskom festivalu FIST u Beogradu

Glumci su se beogradskoj publici predstavili autorskom diplomskom predstavom 'O ljubavi', koja je rađena pod mentorskom palicom prof. Ferida Karajice, a publika je nedavno imala prilike gledati HNK Mostar i u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Dobiti nagradu za glumački rad po samom izlasku iz škole svakako je dobar poticaj za svakog mladog glumca i svojevrstan vjetar u leđa, pogotovo jer je ovaj Festival internacionalnog karaktera.

Mladi glumci su za ABC portal kazali kako im ova nagrada znači jako puno, ponajviše zbog činjenice da dolazi s festivala u Beogradu koji je jedan od najcjenjenijih u regiji, samim time što je konkurencija bila jako velika. A ova nagrada im je, kažu lijep način da okrune četiri godine zajedničkog glumačkog školovanja.
Energična i duhovita predstava 'O ljubavi', bavi se najčešćom, ali i najkompliciranijom temom koja je poznata ljudskom društvu i samom pojedincu - ljubavlju. Ivan i Nikolina u ovoj predstavi igraju različite ljubavne parove. Njihove životne priče protežu se kroz različite vremenske epohe i kazališne žanrove.

''Ovakav spoj prošlosti i sadašnjosti omogućava svakom pojedincu, prvenstveno publici da se poistovjeti s junacima i atmosferom. Niko zato nije iz sale izašao ravnodušan. Predstava je kratka i efektna. Teško je o njoj pisati, a ne prepričavati je. Možda je tako, jer je naglasak stavljen na pokret isto koliko i na govornu radnju, a opet je pokret, ono što je, barem na nas, ostavilo najjači utisak'', o predstavi su rekli redatelji Andrija Ilić i Dejan Prčić.

Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) osnovan je 2005. godine na inicijativu studenata Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Iz godine u godinu studenti samostalno organiziraju i vode FIST kao dio prakse u okviru fakultetskog obrazovanja.

Osnovna ideja i misija FIST-a je stvaranje uvjeta za komunikaciju između mladih kazališnih entuzijasta, razmjenu znanja, iskustva i vještina, kao i prikazivanje različitih kazališnih studentskih praksi iz cijelog svijeta. FIST potiče suradnju i povezivanje studenata iz stranih dramskih škola i studenata dramskih umjetnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close