Neum

Grand Prix NAFF-a osvojio ruski film 'The Beard'

Kultura / Flash | 01. 07. 2016. u 07:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grand prix Međunarodnog festivala animiranog filma "NAFF 2016." ove godine je osvojio ruski film "The Beard" autorice Sofiko Badalove.

Kako je priopćeno iz Press službe NAFF-a, nagradu za najbolju glazbu u filmu dobio je nostalgični uradak "Ariadne's thread" švicarskog autora Claudea Luyet-a. U kategoriji "Grafički art i dizajn" najboljim filmom proglašen je također "The Beard".

Film "Anna" autorice Alexie Rubod osvojio je nagradu u kategoriji za "Najbolji studentski film" dok je nagradu za najbolji film u kategoriji "Ostale tehnike/kolaž" dobio film "The Meek" australskog autora Joe Brumma.

Najbolje ocijene u kategoriji 3D filma dobio je uradak "Shift" američkog autorskog dvojca Cecilie Puglesi i Yijun L iu dok je u 2D kategoriji nagradu Festivala ponio film "Bingo" nizozemksog autora Patricka Schoenmakera.

Kao i prošle godine, Misija OSCE-a u BiH, kao službeni partner Festivala, dodijelila je nagradu za film koji najbolje promovira ljudska prava. Ove godine tu je nagradu je osvojio španjolski animirani film "Things I want to do" španjolskog autora Ferriol Tuguesa. Ispred Misije OSCE-a, nagradu je dodijelio šef Misije veleposlanik Jonathan Moore.

Kopirati
Drag cursor here to close