Lutkarsko kazalište

Gradonačelnik Bešlić čestitao Jadranki Popović Miljko povodom dodjele povelje za životno djelo

Kultura / Flash | 17. 04. 2014. u 13:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom dodjele povelje za životno djelo od strane Vukovarskog lutkarskog proljeća, koja joj je dodijeljena za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Uredu gradonačelnika Jadranku Popović Miljko, glumicu Lutkarskog kazališta Mostar (LKM).

Gradonačelnik Bešlić čestitao joj je na tom velikom priznanju za njezin rad, ali koje je dijelom i priznanje Lutkarskom kazalištu Mostar.

Tom prigodom uručio joj je i monografiju „Mostar u slici i riječi“ te zaželio još puno dobrih uloga i predstava na radost i sreću naše djece.

Popović Miljko je zahvalila gradonačelniku Bešliću na čestitci i prijemu te zahvalili na potpori koju Grad Mostar pruža Lutkarskom kazalištu Mostar, koje s druge strane postiže iznimne rezultate i kao takvo prepoznato je diljem BiH i cijele regije.

Uz glumicu Popović Miljko, prijemu su bili nazočni i bivši i sadašnji ravnatelji LKM Petar Šurkalović i Tibor Oreč i Alma Fazil Obad, savjetnica za kulturu u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Mostara.

Jadranka Popovoć Miljko rođena je u Mostaru, gdje je završila srednju ekonomsku školu. Interes za umjetnost pokazuje još od rane mladosti igrajući u dramskim predstavama i drugim školskim programima.

Po završetku srednje škole postaje članica folklornog društva pri fakultetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. U lutkarsku umjetnost se uključuje polovicom 90-ih godina kada po uspješno završenoj audiciji biva angažirana u svom prvijencu predstave „Zlatorog“, autora Zdravka Ostojića, a u režiji Edija Majarona.

Inače predstava se smatra antologijskom  lutkarskom predstavom na području jugoistočne Europe.

Zbog raskošnog talenta biva angažirana u Narodno pozorište Mostar gdje je igrala u nekoliko repertoarskih predstava. Ipak se odlučuje za lutkarsku umjetnost kojoj se posvetila cijelim svojim bićem. Godine 1994. postaje Prvakinja Lutkarskog kazališta Mostar.

U svom radu visokom profesionalnošću i talentom bila je i ostala uzor mladima kako se voli i živi lutkarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close