Prva samostalna

Goran Urukalo poklonio izložbu Čapljincima

Kultura / Flash | 25. 07. 2016. u 06:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večernji sati nedjelje bili su zakazani za izložbu prodajnog karaktera pod nazivom ''Svjetlosna Hercegovina'' čije se izlaganje održalo u hotelu Mogorjelo u Čapljini.

Autor izložbe je čapljinac Goran Urukalo-Goco, kojemu je ovo prva samostalna izložba u rodnoj Čapljini. U 12 predstavljenih djela umjetnik je koristio tehnike ulja na platnu i grafike.

Izložbu je otvorio Dragan Bradvica, dugogodišnji Gocin prijatelj koji je istaknuo: ''Posebna mi je čast biti prisutan na prvoj, ali nadam se ne i posljednoj izložbi našeg sugrađanina Urukala. Kroz svoja djela istaknuo je dosta motiva koji se vežu za srednji vijek, ali i našu Hercegovinu''.

Izložba ''Svjetlosna Hercegovina'' prodajnog je karaktera i otvorena je do 29. srpnja.

''Zaista mi je drago što sam na nagovor pojedinih ljudi upriličio samostalnu izložbu u svom rodnom gradu. Za nas koji se uvijek rado vraćamo u Čapljinu, to je divan osjećaj. Ovim putem htio bih se zahvaliti ljudima koji su pomogli da moja izložba zaživi, a to je prije svega inicijatorica i začetnica ideje o izložbi Biljana Krvavac, osoblju hotela 'Mogorjelo', gospodinu Brani Markiću te načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću'', kazao je Urukalo.

Goran Urukalo - Goco, rođen je 27. travnja 1964 godine u Čapljini. Trenutno živi i radi u Norveškoj gdje i izlaže svoje radove. Samostalni istaknuti umjetnik, od najranijeg djetinjstva bavi se crtanjem i slikanjem, a sudjelovao je u više skupnih izložbi širom Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close