Ritam života

Glazbeni veleposlanik na udaraljkama pred mostarskom publikom

Kultura / Glazba | 24. 05. 2016. u 16:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodno priznati turski umjetnik na udaraljkama i predavač Murat Coşkun održat će koncert u Mostaru.

Koncert se održava 31.05.2016. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19:00h u sklopu festivala ''Mostarsko proljeće'' kojeg organizira Matica Hrvatska, te u suradnji s Generalnim konzulatom R. Turske u Mostaru i Institutom Yunus Emre – Turskim kulturnim centrom Mostar.

Murat Coşkun, koji je ujedno osnivač i direktor međunarodnog festivala udaraljki 'Tamburi Mundi' svirao je, pored solo koncerta pod nazivom 'Ritam života' i s umjetnicima i grupama u SAD-u, Mongoliji, Meksiku, Sudanu, Vijetnamu, Kambodži, Tunisu, Iranu, Iraku, Izraelu i mnogim europskim zemljama.

Ovaj glazbeni veleposlanik, koji se školovao na polju etno muzikologije između Istoka i Zapada, barata širokim repertoarom obogaćenim udaraljkama; od džeza, preko barokne i klasične, pa sve do eksperimentalne glazbe.

Usko je surađivao s najpoznatijim umjetnicima na ovom polju, kao što su: dobitnik pet Grammy nagrada GlenVelez, zatim Michel Godard, Enrique Ugarte, Gianluigi Trovesi i Derya Türkan, a i sam je višestruko nagrađivan.

''Sigurni smo da posjetitelje očekuje nezaboravan koncert uspješnog umjetnika Murat Coşkuna koji se uvijek trudi na najbolji način ljudima prikazati sve ljepote svog posla. Po završetku koncerta za sve posjetitelje bit će upriličen koktel'', najavljuju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close