Moja prva gitara

Gitarist Rolling Stonesa izdaje knjigu za djecu

Kultura / Knjige | 13. 03. 2014. u 08:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gitarist Rolling Stonesa Keith Richards 9. rujna će izdati knjigu za djecu "Gus and Me: The Story of My Granddad and My First Guitar" (Gus i ja: priča o mome djedu i mojoj prvoj gitari), inspiriranu na odnosu između tog 70-godišnjeg rokera i njegovog djeda, također glazbenika, piše časopis Rolling Stone.

Inspiracija za knjigu potekla je iz priče objavljene u Richardsovoj autobiografiji "Život" (Life, 2010.) u kojoj opisuje kako ga je njegov djed Theodore Augustus Dupree, koji je svirao u jazz bendu, potaknuo da se počne baviti glazbom.

Upravo sam po peti put u životu postao djed, stoga znam o čemu pričam. Veza između unučadi i baka i djedova je jedinstvena te ju treba cijeniti, a ovo je priča o tim magičnim trenucima. Možda ću i ja biti tako veliki djed kao što je Gus bio meni, rekao je Richards.

Na knjizi je surađivao sa svojom kćeri, umjetnicom Theodorom Richards. 28-godišnja Theodora, koja je dobila svoje ime po djedu, ilustrirala je knjigu, a u njoj su uključene i fotografije iz Richardsove obiteljske kolekcije.

Kada sam saznala da žele da budem dio projekta, instinkt mi je odmah rekao da pristanem na to, i sretna sam to učinila. Mogućnost da istražim odnos svog tate s njegovim djedom bio je dar sam za sebe, rekla je.

Inspiraciju za slike za knjigu dobila je putujući u očev rodni dom u Dartfordu gdje je gledajući albume našla fotografije svog oca kao djeteta, rekla je Theodora koja je studirala umjetnost na njujorškoj "Academy of Art" i "School of Visual Arts", prenose agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close