Al Di Meola

Genijalni virtuoz na Jazz festu: Posebna mi je čast nastupati u Sarajevu

Kultura / Flash | 06. 11. 2015. u 12:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imam izuzetnu čast nastupati u Sarajevu. To je grad s fascinantnom povijesti, grad koji je ispunjavao naslovnice svjetskih medija i sada je doživio čudesnu transformaciju - poručio je u četvrtak publici 19. Jazz festa slavni jazzer i genijalni virtuoz na gitari Al Di Meola u prepunoj dvorani BKC-a na početku koncerta za koji su karte bile rasprodane i 14 dana prije službenog otvaranja Festivala.

Di Meola je stjecajem okolnosti podijelio koncert u dva dijela, "zahvaljujući" kašnjenju aviona iz Beča kojim je putovao član njegovog trija, talijanski gitarista Peo Alfonsi.

Di Meola je tako započeo svoje druženje sa sarajevskom publikom predstavljanjem akustičnih obrada slavnih pjesama The Beatlesa s albuma "All Your Life (Tribute to The Betles), pokazujući svu svoju virtuoznost na akustičnoj gitari, koja je na mahove zvučala kao i električna.

Nakon kraće pauze počeo je i koncert u "predviđenom" formatu - Di Meoli su se na bini pridružili već spomenuti Peo Alfonsi na gitari i bubnjar Peter Kaszas da bi predstavili novi "akustični" album slavnog gitariste "Elysium" tijekom više od sata urnebesne svirke.

Očigledno zadovoljni Di Meola zahvalio je sarajevskoj publici na toplom prijemu i velikom zanimanju za njegovu glazbu.

Kopirati
Drag cursor here to close